Odlingsyta
Kommersiell odlingsyta vid Slakthuset
Listed by: Grow Gothenburg

Vill du odla kommersiellt vid Slakthuset? Endast 100 meter från Gamlestads Torg – här har du nu möjlighet att etablera en egen kommersiell stadsodling med runt 90 kvm odlingsbar yta samt ett mindre förråd inomhus på ca. 12 kvm med möjlighet till elanslutning – för förkultivering eller odling av mikrogrönt. Med mikrobryggeriet Spike, akvaponik-pionjärerna Stadsjord och vinproducerande restaurangen Wine Mechanics är Slakthusområdet påväg att bli en stark mat-hubb i Göteborg. Perfekt plats för en kommersiell stadsbonde att påbörja sin resa! 

Centralt läge – perfekt för events och självplock
Odlingen kommer ligga vid entrérummet till Slakthuset mot gångtunneln som leder direkt till nya Gamlestads Torg som är en stor kollektivtrafiknod med 5 spårvagnslinjer och många pendeltåg samt ett stort resecentrum. Längsmed sydostfasaden på Slakthusets charmiga tegelbyggnad etableras odlingen inom en instängslad yta på ca. 150 kvm, där man även med fördel kan bjuda in till självplock eller olika typer av event.

Detaljer:
Hyran kommer vara per kalenderår. Kostnader för elanslutning och abonnemang tillkommer. Mer information om hyra/arrendeavgift kommer till de sökande inom en månad. Odlingsytan kommer etableras under hösten/vintern 2018 och stå färdig till våren inför odlingssäsongen 2019. Vi söker dig som vill odla kommersiellt på asfalterade ytor och sälja till konsumenter och restauranger i närheten. Tidigare erfarenhet samt utbildning inom området stärker ansökan.

Anmäl ditt intresse genom att logga in och klicka på ”skicka förfrågan” (nedan) så får du mer information samt länk till online-ansökan och inbjudan till platsbesök. Sista anmälningsdag är 15 Oktober.

Har du några frågor, hör av dig till info@growgbg.com

Nuvarande användningAnnat
PlatsUrban
Land yta150 m²
HyraMer info kommer snart! KR
MarkägareHigabAB
AvtalÅrsvis
Passar bästKommersiell odling
  • Kommersiell odlingsyta vid Slakthuset
  • Kommersiell odlingsyta vid Slakthuset
  • Kommersiell odlingsyta vid Slakthuset

Tjänster

Det kommer finnas tillgång till vatten samt tillgång till att använda toalett, som odlaren tar på sig att sköta. Ett förråd för förvaring av verktyg samt potentiell förkultivering eller odling av mikrogrönt ingår också. El tillkommer på hyran.
Erbjuder boende?Nej
Vatten?Yes
Sanitära anläggningar?Nej
Tillgängliganpassad?Yes
Verktyg och tjänster Verktyg, Kompost, Verktygsförråd

Please login or register to apply to this farm.