Odlingsyta
Kommersiell odlingsyta vid Kviberg
Listed by: Grow Gothenburg

Vill du odla grönsaker kommersiellt i centrala Kviberg?

Vi erbjuder 250 kvm odlingsutrymme för en kommersiell odling i Kviberg. Med 2 min promenad från spårvagnen, nära restauranger som vill köpa grönsakerna om en stadsodling skulle utvecklas här. Något för dig?

 

250 kvm med plats att expandera

Vi söker efter en eller flera personer som vill odla kommersiellt som ett heltid eller deltidsjobb. I första etappen erbjuds cirka 250 kvm odlingsyta på gräsmattan vid Kvibergs Museum med potential att expandera till ytterligare 250-500kvm på sikt. Vi söker efter en eller flera personer som vill driva en kommersiell odling på odlingsytor i och kring staden. Det odlingsbara området som erbjuds är trädgården kring det som brukade vara Kvibergs museum (som numera används för inspelning av tv-serier som ”Vår tid är nu”), bredvid byggnaderna där Kvibergs Marknad brukar hållas. Området är en inhägnad i gräsmatta på ca 1000 kvm med soligt västläge och söderläge.

En unik möjlighet för dig som vill bli stadsbonde

Lokala cateringföretag har uttryckt ett intresse för att köpa de lokala råvarorna från eventuella framtida stadsodlare på platsen – så efterfrågan är hög från området om du etablerar en kommersiell odling.

Hyresavgiften kommer att ligga på cirka 2500kr / år och inkluderar både vatten och anläggning och material- och markinvesteringar i form av jord till odlingsytan från fastighetsägaren.

Är du intresserad? Registrera dig här med din e-postadress – eller skicka ett mail till info@growgbg.com och vi kommer att kontakta dig med mer information

Sista anmälningsdag är den 16 November.

I ett nytt partnerskap med Higab – har vi identifierat Kviberg som en potentiell plats för både kommersiell odling och gemenskapsodling. En grupp som skall odla på hobbynivå samt en kommersiell odlare har redan blivit utvalda – men  vi har plats för ytterligare en kommersiell odlare så missa inte den här unika chansen!

Nuvarande användningGräsmatta
PlatsUrban
Land yta250 m²
Hyra2500 KR
MarkägareHigabAB
AvtalÅrsvis
Passar bästGemenskapsodling, Pedagogisk odling, Grönsaker, Kommersiell odling
  • Kommersiell odlingsyta vid Kviberg
  • Kommersiell odlingsyta vid Kviberg
  • Kommersiell odlingsyta vid Kviberg
  • Kommersiell odlingsyta vid Kviberg

Tjänster

Tillgång till vatten samt förrådsutrymme kommer att kunna erbjudas och inkluderas i det väldigt förmånliga arrendeavtalet.Fastighetsägaren står för alla de större investeringarna i etablering och byggnation på plats och kommer se till att det finns material av jord, gödsel, träflis för den kommersiella odlingen - för att du som odlare skall kunna ställa iordning ytan inför våren 2019. Odlaren förväntas ansvara för att anlägga och forma sina odlings bäddar med detta materialet .Avtal skrivs runt November/December och etablering påbörjas i slutet av November.
Erbjuder boende?Nej
Vatten?Yes
Sanitära anläggningar?Nej
Tillgängliganpassad?Nej
Verktyg och tjänster Verktyg, Kompost, Verktygsförråd

Please login or register to apply to this farm.