Odlingsyta
Odlingsytor vid Garveriet i Floda
Listed by: Grow Gothenburg

Vill du bli stadsbonde och sälja direkt till krogen 50 meter från odlingen? Vill du bli en del av Sveriges mest innovativa mötesplats kring mat och hållbarhet? Då skall du söka till de kommersiella odlingsytorna vid Garveriet i Floda!

Sista ansökningsdag är 15 mars!

Kort om erbjudandet:

Det som erbjuds i ett första steg är 300-500kvm kommersiell jordbaserad ”frilandsodling” (i Market Garden style) med möjlighet att utöka och även kunna odla i polytunnlar på sikt. Det finns ev. också tillgång till inomhusyta att hyra för vertikalodling, uppdragning av växter, förvaring av verktyg etc.

En arena för hållbar mat

Garveriet i Floda är en inspirerande mötesplats där kunskap och nyfikenhet kring innovativ hållbarhet och lokal, småskalig matproduktion får möjlighet att växa. Du som odlar här får i princip garanterad avkastning på det du producerar och kan sälja merparten direkt till restaurangen på Garveriet, den lokala matbutiken ”Skafferiet”  och andra krogar som Jernbruket i Floda. Odlingen kommer därmed fungera lite som ett andelsjordbruk mot restaurangen – en så kallad Restaurant Supported Agriculture (RSA).

 

Vi söker 1-2 odlingsentreprenörer eller entusiaster:

– En kommersiella odlare som vill odla grönsaker i jord/friland på ca. 300-500kvm.
– En kommersiell odlare som vill odla frukt/bär & blommor på friland

 

Vill du veta mer?

Kom på vårt info-möte på Garveriet torsdagen den 28 feb kl.17-18:30.
Läs mer på facebook-eventet där vi kontinuerligt mer information: https://www.facebook.com/events/787045618323130/

Läs mer och anmäl dig till infoträffen här
Nuvarande användning Annat
Plats Urban
Land yta 500 m²
Hyra Mer info kommer KR
Markägare
Avtal Årsvis
Passar bäst Frukt och bär, Pedagogisk odling, Grönsaker, Kommersiell odling
  • Odlingsytor vid Garveriet i Floda
  • Odlingsytor vid Garveriet i Floda

Tjänster

Alla investeringar på fast infrastruktur görs av fastighetsägaren och du som odlare betalar av denna kostnad genom en procent på hyran. Normalt sätt brukar hyran vara en lägre årlig arrendeavgift plus 4% av investeringskostnaderna. Odlingsytan är därför även tillgänglig för dig som vill starta odlingsföretag men har svårt att göra de stora investeringarna själv. Du som odlar här kommer kunna sälja grönsakerna direkt till restaurangen i Garveriet, butiken och direkt till konsumenter på Reko-ringen som också håller till på Garveriet. Dessutom finns intresse från restaurang Jernbruket i närheten att köpa grönsaker. Andra förmåner är tillgång till toalett i byggnaden samt personalrum och en plats att tvätta grönsaker innan leverans. Vatten och el-tillgång kommer finnas i Växthuset för att ansluta växtbeslysning, eller andra automatiserade system. Ett förråd finns tillgängligt för förvaring av verktyg, samt inomhusyta för uppdragning av växter kan även tillkomma vid intresse. Mer info ges på info-mötet den 28 februari kl.17. Anmäl ditt intresse nedan för att få mer information!
Erbjuder boende? Nej
Vatten? Yes
Sanitära anläggningar? Yes
Tillgängliganpassad? Yes
Verktyg och tjänster Verktyg, Växthus, Kompost, Verktygsförråd

Please login or register to apply to this farm.