Nyheter

Hur fungerar det?

By Grow Gothenburg

VARFÖR DELA TRÄDGÅRD, SKÖRD OCH ODLING PÅ GROW?

Enkelt att nå 100 tals odlings- och matintresserade

Oavsett vilken typ av trädgård, odling eller gård du har, gör Grow det enkelt och säkert att nå hundratals odlingsin- tresserade som kan förvandla just din trädgård till en ätbar oas. Genom att dela din trädgård är du också en del av en global rörelse som möjliggör en omvandling till ett mer rättvist, hälsosamt och lokalt livsmedelssystem. Att låta någon med intresse odla är även ett sätt att spara tid, pengar och dåligt samvete på gräsklippning och igenvuxna rabatter och istället skapa nya vänskapsband, en ökad biologisk mångfald, en vackrare utemiljö och kanske rentav en del egenodlad och smakfull mat.

Win-win situation

Grow möjliggör en win-win-situation där du och odlaren kan komma överens om villkor som passar era behov. Du kan ange dina krav, läsa om odlarens intressen och hantera ansökningsprocessen till din trädgård eller gård som du vill. Kanske kommer ni överrens om att dela på en del av skörden eller att du kan kompensera odlaren för att ta hand om din trädgård när du är bortrest eller för en tjänst på gården.

Helt gratis!

Vi har lagt mycket arbete på att göra det så enkelt som möjligt för Alla att dela sin trädgård. Det är därför helt gratis att dela din trädgård på Grow. Du har också möjlighet att få skräddarsydd support, designrådgivning och rabatter på trädgårdsredskap, event och kurser.

All money are reinvested into supporting your local farmer through the platform and on site. Read more about how you can become a Grow Friend or Grow Pro under and all the benefits connected.

HUR DELAR JAG MIN TRÄDGÅRD?

1. Lägg upp din trädgård

Det är gratis och enkelt att lägga upp din trädgård på GrowGbg.com. Beskriv din trädgård, vilka verktyg du vill dela och lägg till bilder och detaljer samt berätta om dina tjänster, om du redan har en verksamhet. På grund av win-win-situationen delar de flesta sin trädgård utan någon hyreskostnad för odlaren, men det är upp till dig att komma överens om en överenskommelse som passar era behov.

2. Välj en odlare

När du har lagt till din gård eller trädgårdsyta kan odlingsintresserade skicka ansökningar med lite mer information om sig själva, utbildning, erfarenhet och intressen. Det är upp till dig att bestämma vem du vill ska odla i din trädgård.

3. Börja odla tillsammans!

När du har valt en Grower kan du boka in ert första möte och börja odla tillsammans. Om du vill ha extra stöd innan du börjar kan du som är registerad som Grow Pro kontakta våra trädgårdsdesigners och partners.

Grow erbjuder stöd hela vägen. Via utbildningsverk- tyget Grow Academy kan både du och odlaren få värdefulla tips som hjälper er att ständigt utveckla era trädgårdskunskaper och nätverk. Allt för att göra din trädgård så levande och smakfull som möjligt!

“Tack vare Grow har jag hittat mer än en trädgård att odla i, jag har även fått vänner för livet och lärt mig massor!” – Amanda, Grower på Grow

“Det betyder mycket för mig att kunna låta någon annan odla på yta som annars bara står och förfaller hemma”.

– Christian, villa och trädgårdsägare.

Skräddarsydd trädgårdsdelning:

Trädgårdsdelning på Grow är enkelt och säkert. Att matcha en oanvänd odlingsyta i trädgården med någon som brinner för att odla – är lite som att lägga upp en annons på Blocket eller AirBnB, förutom att här är det helt gratis och det är upp till dig och din odlare att komma överens om ni behöver ta ut någon hyra eller är glada om ni får lite grönsaker som tack.

Men trädgårdsdelning är inte allt vi sysslar med.

 

Grow samlar stadens odlingar på en karta

Du vet väl att du även kan lägga upp din befintliga odling eller din odlings-kurs på kartan?

På Grow kan du också synliggöra din befintliga odling eller lista dina odlings-relaterade event eller kurser.
Driver du en odling och söker medlemmar eller vill nå ut med ett event? Lägg upp din odling på Grow – en plattform och karta för stadsodling. Här kan du lista din odlingsförening eller odlings-företag och hitta medlemmar, volontärer eller kunder – och sprida era odlings-kurser och events.

Läs mer om att dela odling och eller events här.