Aktivitet

Fröbytardag & Mapjam – GrowGbg

Listad av: Jonathan Naraine

Odlings och fröbytardag:

Välkommen till Lundby biblioteks odlingsdag i Maj där du kan knyta odlingskontakter och samarbeten, byta fröer, sticklingar och plantor. Det bjuds på föreläsning och workshop med Grow Gothenburg samt planteringspyssel.

Läs mer på facebook eventet här.

 

Odlingsrörelsen växer! – Föreläsning & MapJam – Lördag 16 maj

 

Ta del av en inspirationsföreläsning om den nya odlingsrörelsen, få hjälp att dela trädgård eller sprid ordet om ditt odlingsprojekt!

Är din trädgård för stor för dig att sköta ensam och söker du därför odlingshjälp? Vill du synliggöra din odlingsförening för att nå ut till fler medlemmar och volontärer, eller odlar du till försäljning och vill informera om att ni finns? På growgbg.com samlas odlingsrörelsen på en karta och här kan man både hitta och dela odlingsbar mark och odlingsprojekt för en grönare och mer ätbar stad. Den 14 mars släpper vi en ny, mer användarvänlig version av delningstjänsten Grow Gothenburg – och firar detta med inspirationsföreläsning om den växande odlingsrörelsen och ”Map Jam” under odlingsdagen på Lundby bibliotek.

 

Kartlägg odlingsrörelsen med oss!

Vi vill bjuda in er till ett ”Grow MapJam” den 16 maj – där vi tillsammans samskapar och kartlägger lokala odlingsinitiativ och odlingsbar mark i och kring Göteborg. Evenemanget kommer att hållas på Lundby bibliotek och är helt kostnadsfritt. Ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Vi kommer även att dela ut en liten överraskning för att visa att man är med och bidrar till ett grönare och skönare Göteborg. 

Innan workshopen börjar kommer Jonathan Naraine från The Foodprint LAB att hålla en inspirationsföreläsning om den växande stadsodlingsrörelsen och 12:30 börjar vårt MapJam. 

 

Vad är ett MapJam?

Ett MapJam är en session där en dedikerad grupp kommer samman i några timmar för att kartlägga så många delningstjänster i en stad som möjligt. I det här fallet är fokus på odling – och vi bjuder in odlingsintresserade, odlare och trädgårdsägare att tillsammans kartlägga och samla odlings-rörelsen i och kring Göteborg på en karta! 

Vi kommer även ge möjligheten för ett urval av odlare som har lagt upp sig på kartan innan eventet att berätta om sin verksamhet och tjänster.

Välkomna!

Ta chansen att testa och medskapa den nya versionen av Grow Gbg-plattformen där du kan dela och hitta odlingsbar mark, befintliga odlingsprojekt samt kurser och event kring odling. 

 

Var? Lundby bibliotek, Borstbindaregatan 12A, 41722 Gothenburg
När? Lördagen den 16 maj kl.12-14 (Preliminärt datum)

Eventet är en del av vår gemensamma ”Odlings- och fröbytardag” som varar mellan kl. 11-15.

Schema:

kl.11-15– Fröbytardag: Byt fröer och sticklingar under hela dagen på Lundby Bibliotek

kl.12-12:30 – Föreläsning: Den växande stadsodlingsrörelsen!

kl.12:30-14:00 – Grow MapJam: Medskapa odlingsrörelsen med oss!

 

Dela din trädgård eller odlingsprojekt!

Ta med bilder på ditt odlingsprojekt eller odlingsbara yta i telefonen och var med och kartlägg stadsodlingsrörelsen i Göteborg. Har du ingen odling ännu? Var med och upptäck nya odlingsplatser och medskapa visioner för den ätbara staden.

 

Nylansering – tillsammans får vi rörelsen att växa!

Ni kan även ta del av nylanseringen av plattformen som sker redan den 14 mars virtuellt på vår facebook-sida eller via gruppen Grow Gothenburg Community! Var med och hjälp rörelsen att växa – gå in och lägg upp era egna odlingsprojekt, event eller dela odlingsmark på GrowGbg.com! Nylanseringen kommer även live-sändas på facebook. Fram till eventet i mitten på Maj är vårt mål är att gemensamt lägga upp 60 nya listade odlingar, events eller odlingsytor i 3 olika städer. Var med och bidra du också, sprid gärna ordet till dina vänner och bekanta! Tillsammans tar vi Grow platform till fler städer!

Läs mer om att dela odlingsmark, event och odlingar på plattformen

PS: Vill du sprida plattformen till din stad eller arrangera ett MapJam där du bor? Hör av dig till info@thefoodprintlab.com så hjälper vi dig!

Hoppas vi ses i Maj!

Varma hälsningar,

Jonathan och teamet på GrowGbg.com

  • Fröbytardag & Mapjam – GrowGbg
  • Fröbytardag & Mapjam – GrowGbg
  • Fröbytardag & Mapjam – GrowGbg

Tjänster

Online?Nej
Kräver bokning?Nej
Tillgängliganpassad?Ja
Pågår En halvdag
Kontakta oss
Jonathan Naraine
Jonathan Naraine

Var god skriv om relevant utbildning eller erfarenhet och dina odlingsdrömmar och mål.

Vi sparar din mejladress och ungefärliga position så att vi kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i ditt område. Läs vår Integritetspolicy för att se hur vi tar hand om din data.