Aktivitet
Kurs med Curtis Stone & Richard Perkins i Sverige!
Listed by: Suzanna Törnroth

Curtis Stone och Richard Perkins är pionjärer inom sina fält och jordbrukare kända för att skapa lönsamhet på mkt små odlingsytor med regenerativa odlingsmetoder. Med över 25 års erfarenhet är Richard Perkins ledande inom permakultur-design och lönsamma småskaliga jordbruk och är författare till boken ”Making Small Farms Work”. Curtis Stone – även känd som The Urban Farmer har tagit världen med storm då han visat att man kan leva på utlånade odlingsytor på sammanlagt 1000kvm i urbana Kanada med intäkter på hela €100K/år. Tillsammans inbjuder de dig till sina kurser på Profitable Small Scale and Urban Farming, och utmanar hela det sätt på vilket vi tänker kring jordbruk och odling.

Detaljer

Vad? 1-dagars masterclass
Var? Elite Hotel Marina Tower, Stockholm
När? 14/7-2018
Biljetter och schema kan hittas här.

alternativt

Vad? 4-dagars kurs
Var? ÅSEN 20, 686 95 Västra Ämtervik, Värmlands län, Sverige
När? 19/7/2018 till 22/7/2018
Biljetter och schema kan hittas här.

Om kursen

Detta är Curtis första debut i Europa, och vi är lika glada som ni över detta. Att döma av schemat för kurserna verkar det som att paret avser att avslöja sina yrkeshemligheter och framgångsknep och vi kan förvänta oss att ta del av deras erfarnheter genom interaktiva Q&A sessioner som ordnas för båda kurserna. För den som har mindre tid så verkar 1-dagars kursen vara en perfekt introduktion för att få med sig nyckeln till lönsamt jordbruk. Richard och Curtis planerar att fokusera på att lära ut entreprenörsaspekten i sin verksamhet genom att använda egna framgångshistorier från Ridgedale Farms och Green City Acres som exempel:

För de av er som har lite mer tid och pengar att spendera – och verkligen vill få en djup förståelse kring hur man driver ett lönsamt jordbruksföretag på en litet yta – föreslår vi 4 dagars kursen som hålls på Ridgedale Permaculture i Västra Ämtervik. Kursen syftar till att ta dig igenom hela jordbruksresan och tillvägagångssätt för jordbruksplanering. Från att dela sin omfattande erfarenhet från över 100 landskaps-design projekt i olika klimatzoner, till insikter från att resa och besöka några av de mest framgångsrika ”Market gardens” och kommersiella odlingar i Nordamerika och utomlands. Det kommer också att bli praktiskt – Curtis kommer att dyka in i tekniker för att plantera och skörda, förbereda nya markområden, enkel ogräs-kontroll, att vända bäddar, successionsplantering, ”post harvest” tekniker för att tvätta och packa och slutligen verktyg och infrastruktur som krävs för att börja odla kommersiellt och tids och ytefffektivt.

Läs mer om Curtis Stone och hans lönsamma modell för stadsjordbruk i denna artikel eller kolla in hans hemsida www.theurbanfarmer.co.

Vår egen odlare och arkitekt Jonathan Naraine kommer att vara där för att suga upp alla godbitar för oss. Vi hoppas att – om du väljer att gå – att du får det riktigt kul! Kanske ses vi där?

Mvh,
GrowGbg teamet

Tjänster

Online?Nej
Kräver bokning?Yes
Tillgängliganpassad?Nej
Pågår Flera dagar

Please login or register to apply to this farm.