Aktivitet
A year of gardening – kurs vid GU
Listed by: Urban Gardening at Global Studies

Studerar du på Göteborgs universitet? Eller bor du helt enkelt i närheten och vill ha mer trädgårdsyta och fler odlingsvänner? Isf har Urban Gardening-gruppen på GU (Global Studies) precis det du söker. Med hjälp av ett projektbidrag erbjuder gruppen dig ett kostnadsfritt deltagande i en ettårig kurs för den som är intresserad av att sätta upp sin egen småskaliga matproduktion.

Detaljer

Vad? En praktisk praktisk kurs under namnet ”A year of gardening” .
När? Från och med mars framåt. Kick off möte den 28 februari.
Var? På en oanvänd tomt – som gjorts till en grön oas vid GU campus, i närheten av Annedalsseminariet.

Facebook-event med information hittar du här .

Om Urban Gardening at Global Studies

Gruppen har funnits sedan början av mars 2015 och har haft otaliga aktiviteter för dem som är intresserade av hållbarhet och att odla mat. De är en öppen trädgård som tar emot många besökare, till exempel skolklasser och barn med sina föräldrar. Gruppen har odlat allt från zucchini, lök, salvia, grönkål, svamp och potatis till jordgubbar. Bilden nedan visar ett exempel på deras underbara skörd!


I slutet av kursen hoppas de att alla som deltar kommer att ha lärt sig grunderna om hur man driver en småskalig ätbar trädgård – och därmed ”ta med sig både metaforiska och fysiska frön för att skapa sin egen trädgård”. Deltagare i kursen möts gemenskapsodlingen en gång i veckan för att arbeta och odla tillsammans. Även om du inte kan komma till kick-offen den 28/2, uppmanar de dig att komma ändå på deras onsdags-träffar klockan 16:00!

  • A year of gardening – kurs vid GU

Tjänster

Online?Nej
Kräver bokning?Nej
Tillgängliganpassad?Yes
Pågår Ett antal timmar, Ett år

Please login or register to apply to this farm.