Farm
Lärjeåns trädgårdar
Listed by: larjean

Lärjeåns trädgård har öppet året om. Här får plantor och människor gro och växa. Hos oss jobbar människor som tidigare stått långt utanför arbetsmarknaden. I vårt KRAV-märkta kök och trädgårdsmästeri får de möjlighet att jobba 100 % av sin förmåga i ett serviceyrke eller genom att jobba mer praktiskt i trädgården.

Trädgården

Efter ett år av hårt arbete kunde vi 2011 stolt välkomna allmänheten åter till de vackra trädgårdarna vid Lärjeåns dalgång. Växthus och huvudbyggnad har renoverats i omgångar och vi har öppnat upp för en grön konferensverksamhet med möjlighet till guidade trädgårdsturer.

Nu vill vi utveckla Lärjeåns Kök & Trädgårdar till en ekologisk upplevelsegård i samklang med naturen. Vi odlar ekologiskt genom växelbruk och täckodling, för att värna om den biologiska mångfalden prioriterar vi gamla kulturväxter. Trädgården och köket KRAV-certifierades 2016.

Café & lunchservering

Lärjeåns kök & trädgårdar serverar lunch med stor salladsbuffé på helgfria vardagar. Här kan du både fika, luncha, hålla konferens eller hyra festlokal. I mars till oktober kan du luncha i växthuset som håller en behaglig temperatur även vid sämre väder.

Läs mer på: www.larjeanstradgardar.se 

Typ av odlingSocial
Land yta600 m²
ProducerarGrönsaker, Ekologiskt
  • Lärjeåns trädgårdar
  • Lärjeåns trädgårdar

Tjänster

Erbjuder boende?Nej
Säljer produkter?Yes
Tillgängliganpassad?Yes
Utbildande tjänster Tillgängliganpassad, Säljer produkter, Studiebesök

Please login or register to apply to this farm.