Farm
Andelslamm® – Köpmannebro
Listed by: Andelslamm

Andelslamm®

Vi tröttnade på industriellt producerat mat, skandalerna och det underläge många små familjegårdar befinner sig i. Hur kan man få konsumenter att göra ett aktivt val för att stödja mindre matproducenter och samtidigt få schysst mat?

Svaret blev Andelslamm®. Ett helt nytt sätt att handla mat. 

Genom att bli Andelsbonde köper du en andel av lamm-besättningen tidigt på våren och får köttet från ett helt lamm på hösten. Då får gården ekonomiskt stöd tidigt i säsongen och garanterad avsättning för köttet. Tack vare den delade risken kan Andelsbonden får godare mat och bättre insyn i matproduktion samtidigt som gården säkrar sin produktion.

Efterfrågan på Andelslamm har varit över förväntan efter lanseringen våren 2017.  Nu känner vi att tiden är mogen för fler gårdar att ansluta sig. Därför utökar vi med ytterligare en fårgård (se anslutna gårdar på andelslamm.se) . Finns intresse från fler fårgårdar är ni välkomna att höra av er.

Genom att stödja Andelslamm® får du inte bara ett bättre pris och godare mat. Du bidrar till ett mer öppet landskap, en hållbar livstil för mindre företag på landsbygden och gör en insats för miljön.

Pris

Att vara en andelsbonde för lammkött kostar 2500 kr. Vill du har både kött och päls kostar det 4000 kr (hämtpris). Vi skriver ett avtal där vi förbinder oss att sköta lammet under hela säsongen.

När hösten kommer levererar vi finstyckat KRAV-certifierat ekologiskt lammkött i fräscha konsument-förpackningar där varje del är upp-märkt för att lätt kunna läggas i frysen.

Swedish Country Living®

Efter ett långt liv i modebranschen bytte vi livsstil och flyttade från storstads livet i Göteborg till en mer harmonisk och lugn tillvaro på landsbygden i Dalsland där vi år 2011 grundade SwedishCountryLiving®.

SwedishCountryLiving® är ett livsstils koncept som omfattar allt från ekoturism och hållbar mat-produktion till kurser i livsstilsförändring och Social Farming via Grön Arena. Den röda tråden för Swedish Country Living® är ett holistiskt tankesätt som ser till helheten och ifrågasätter gängse normer. Istället vill man se människan som en del av naturens kretslopp.

När vi övertog gården var markerna igenvuxna. Numera håller våra får naturbetesmarkerna öppna och köttet är ekologiskt och nu KRAV-certifierat . Efter många års arbete med att återställa markerna har de återfått sin ursprungliga karaktär med ståtliga ek-bestånd och många rödlistade arter.

Vi säljer även kött och ägg mm. på REKO-ring Dalsland.

Vi hoppas du tycker som vi och vill bl Andelsbonde!

Marie & David Naraine

Svanängen

Köpmannebro

Typ av odling Social
Land yta 100 m²
Producerar Kött, Ekologiskt
  • Andelslamm® – Köpmannebro
  • Andelslamm® – Köpmannebro
  • Andelslamm® – Köpmannebro
  • Andelslamm® – Köpmannebro

Tjänster

Du äger, vi sköter

Har du drömt om att bara äta kött från djur som har haft ett bra liv? Skulle du vilja göra en insats för att stödja en mindre ekologisk gård ? Nu kan du göra både och. 
  • Som andelsbonde köper du ditt lamm tidigt på våren.
  • Vi sköter allt fram tills köttet levereras framåt hösten.
  • Vi garanterar finstyckat lammkött av högsta kvalitet.
  • Allt vakuumförpackat och färdigt att laga eller lägga i frysen.

Att vara andelsbonde är enkelt. Köttet är ditt och vi sköter om lammet åt dig. Du får följa dess uppväxt från födsel fram till slakt.

Det är en otrolig upplevelse att lära känna sin lammstek – och du vet precis vad du stoppar i dig. När du vet hur din köttbit har haft det får smakupplevelsen så mycket mer djup.

Så nu behöver du inte längre fundera på vart ditt kött kommer ifrån. Du har nu möjlighet till full insyn i hur din mat blir till.

Bli Andelsbonde!

Läs mer på www.andelslamm.se
Erbjuder boende? Yes
Säljer produkter? Yes
Tillgängliganpassad? Nej
Utbildande tjänster Säljer produkter, Boende, Studiebesök, Volontärarbete

More information and sales channels

Please login or register to apply to this farm.